2 kranen die water filteren en mineraliseren
Veel gezinnen gebruiken een apart waterfilter naast hun keukenkraan. Deze systemen kunnen nuttig zijn, maar ze kunnen ook in de weg staan als je een kleine keuken hebt. Als reactie op dat probleem zijn de nieuwste ontwikkelingen in de sector voorzien van kranen die water filteren en opnieuw mineraliseren.
Het enige wat je hoeft te doen is je kopje vullen met water en het is klaar om te drinken!
Voordelen van kranen die filteren
Is het niet geweldig dat je gewoon de keukenkraan open kunt draaien en je glas kunt vullen met water dat al gefilterd en opnieuw gemineraliseerd is? Zoveel mensen wachtten tot zoiets werkelijkheid werd, vooral degenen die in gebieden wonen waar water een hoog alkalinegehalte heeft of niet aan de gezondheidsnormen voldoet.
Dankzij deze nieuwe kranen hoeven we dus niet meer te sjouwen en flessen water op te slaan. En het milieu zal je ook bedanken voor het verminderen van je gebruik van plastic.
Kranen met ingebouwde filters betekenen bovendien niet langer omvangrijke re-mineraliserende machines die ruimte in beslag nemen.
Met een kraanwaterfilter kunnen jij en je gezin rechtstreeks uit de kraan genieten van water en het gebruiken om voedsel te koken of te wassen. Sommige modellen bevatten zelfs een extra magnesiumfilter om ervoor te zorgen dat het water zijn voordelen krijgt.
Hoe werken deze zuiverende en re-mineraliserende kranen?
Een van de grootste voordelen is temperatuurregeling. Deze kranen bevatten een extern onderdeel onder de gootsteen dat als een soort kleine koelkast werkt.
Het enige wat je dan hoeft te doen is de temperatuur in te stellen om van water op kamertemperatuur te genieten om te koken of koud water om te drinken.
Het water wordt in een tank van 5 liter opgeslagen. De tank volgt vervolgens een filterproces in vijf stappen om water te zuiveren en opnieuw te mineraliseren om alle smaken, geuren en onzuiverheden te verwijderen.
Je kunt er altijd voor kiezen om gewoon kraanwater, niet gezuiverd, voor de afwas te gebruiken of om te koken. Om dit te doen, draai je gewoon de schakelaar om en klaar. Gefilterd en gewoon kraanwater mengen zich nooit, omdat ze van afzonderlijke systemen afkomstig zijn.
2 kranen die filteren
Momenteel is er maar één Duits bedrijf dat deze producten verkoopt en twee modellen aanbiedt:
1. Grohe Blue Pure
Deze kraan van Grohe zorgt voor vers gefilterd water wanneer je maar wilt. Het LED-scherm licht op en geeft het soort water aan, gefilterd of gewoon kraanwater, dat je gebruikt. Het laat je ook weten wanneer het filter moet worden vervangen (dat duurt 12 maanden en heeft een inhoud van 600 liter.)
De buizen voor het gefilterde en leidingwater zijn volledig gescheiden, wat betekent dat opnieuw gemineraliseerd water dus zuiver en schoon blijft. Deze technologie zuivert gewoon kraanwater en koelt het ook af.
2. Grohe Blue Chilled & Sparkling
De Blue Chilled & Sparkling is het tweede beschikbare model dat nog innovatiever is: het bevat koolzuurhoudend water! Het komt in verschillende opties, die allemaal op het handvat worden aangegeven:
- Gewoon water (blauw licht)
- Licht koolzuurhoudend water (turkoois)
- Volledig koolzuurhoudend water (groen).
Verander gewoon de draaiknop om te kiezen welk water je wilt. En dat is nog niet alles: je kunt ook de temperatuur instellen tussen 4 ° en 10 ° C. Zo kun je in de zomer van kouder water genieten en in de winter van warmer water.
Als je gewoon kraanwater wilt gebruiken, draai je gewoon aan de knop en kies je voor gewoon kraanwater. Het is één systeem dat het allemaal doet!
Deze high-tech kranen die water zuiveren, filteren en opnieuw mineraliseren zijn dus het nieuwste wat er is. Ze zijn perfect voor huishoudens met kinderen, mensen die op zoek zijn naar een hogere levenskwaliteit of huizen die geen aanrechtruimte hebben voor een apart waterfilter. Het is dus echt revolutionair voor keukens!
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- Leonardo, P., & Mendoza, H. (2012). Métodos para purificar el agua. PROFECO.