Maak van een vrijgezellen huis een huis voor twee

We zijn hier om je te helpen van de setting van een vrijgezel naar het huis van een stel te gaan. Lang leve de liefde!
Maak van een vrijgezellen huis een huis voor twee

Laatste update: 09 maart, 2020

De volgende grote stap in je relatie zetten? We weten dat het geen gemakkelijke beslissing is. Nu dat je een relatie hebt, laten we je ook niet in de steek. We willen je helpen je huis te transformeren naar een huis voor twee. Volg je ons voorbeeld?

Eerst en vooral draait alles om compromissen. Je zult niet de enige zijn die beslissingen neemt, dus je moet leren luisteren en oplossingen zoeken die bij beide smaken passen.

Een volwassen huis

Woonkamer met zwarte bank

Dit betekent niet dat je ineens klassiek of saai wordt. Het betekent ook niet dat je je persoonlijke voorkeuren moet opgeven. Organiseer en begrijp in plaats daarvan je interieur.

Probeer je decoratiestijl te definiëren. Je leunt misschien meer naar de Scandinavische stijl, of misschien naar de industriële stijl. Of misschien ga je de andere kant op naar iets meer zen. Ongeacht wat je kiest, zorgt het definiëren van een decoratiestijl ervoor dat alles bij elkaar past.

Ruimte voor twee

Om van het huis van een vrijgezel naar een huis voor twee te gaan, moet je ervoor zorgen dat jullie allebei duidelijk gemarkeerde ruimtes hebben. Als dit niet het geval is, dan kan het leven als een stel moeilijke momenten geven.

Je hebt ook meubels en accessoires nodig die je huis functioneler maken. De KALLAX-planken van IKEA zijn bijvoorbeeld een geweldige optie, omdat ze er mooi uitzien en talloze doeleinden kunnen dienen.

Persoonlijke ruimte

Samenleven betekent niet dat je aan elkaar vastgeplakt zit. Vergeet niet dat je huis een plek is waar je je veilig en comfortabel zou moeten voelen, en dat is precies de reden waarom je ruimtes voor tijd alleen moet creëren.

Wanneer je je inrichting aanpast om een nest voor twee te creëren, vergeet dan niet om gebieden te creëren waar je beiden van je eigen activiteiten kunt genieten zonder de hele tijd te hoeven delen. Persoonlijke ruimte hebben is gezond. Sommige mensen slapen zelfs liever in verschillende kamers… en waarom niet?

Gemeenschappelijke ruimte

Een huis voor twee

Het organiseren van een gemeenschappelijke ruimte is een cruciale stap in de overgang van het huis van een vrijgezel naar een huis voor twee: lay-out, decoratie, etc. Het is geen gemakkelijke taak, dus zie het als een kans om je communicatievaardigheden te oefenen.

Om te communiceren, moet je thuis een rustige ruimte hebben waar je kunt zitten en praten. Maak het niet de slaapkamer. Zoek in plaats daarvan naar een kamer zonder afleiding. Het moet ook warm en gezellig aanvoelen met positieve energie. Bekijk onze Feng Shui voor ideeën van koppels, ze zullen van pas komen.

Van alleen wonen tot samenwonen met je partner – de slaapkamer

Slaapkamer met paarse deken

De slaapkamer is zonder twijfel een van de belangrijkste kamers in een huis voor twee. Het is namelijk waar intimiteit heerst. Dat gezegd hebbende, probeer een schoon, stil toevluchtsoord te creëren. Maak er ook een ruimte van die je kan helpen om ‘s nachts goed te rusten.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel jij als je partner de inrichting van de slaapkamer waarderen. Als jullie het niet eens kunnen worden over een bepaalde decoratiestijl, probeer dan een neutrale inrichting met zachte kleuren en kleine details. Een neutraal interieur zorgt ervoor dat jullie je beide thuis voelen.

Een huis voor twee: tijd voor teamwerk

Keuken in een huis voor twee

Je zal in de keuken ook vaak met de ellebogen tegen elkaar aankomen. Aangezien je moet samenwerken, is een grote keuken ideaal. Als je echter een kleine keuken hebt, gebruik dan slimme ruimtebesparende oplossingen. Probeer bijvoorbeeld het aanrecht altijd schoon en georganiseerd te hebben. Houd ook je koelkast sprankelend en netjes.

Met onze tips is de overgang van alleen wonen naar het leven met je wederhelft niet al te ingewikkeld. Veel succes!